Choď na obsah Choď na menu
 


O nás

logo-clubu.pngNáš kynologicky klub sme založili v roku 2007 a to tým, že sme sa odlúčili od kynologického klubu Horná Štubňa kde niektorí naši členovia pôsobili 7 až 24 rokov. Našou prvou úlohou bolo zaobstarať si cvičisko. Po spolupráci s mestským úradom mestaTurčianske Teplice sme dostali do užívania pozemok v mestskej časti Diviaky v blízkosti záhradkárskej osady, tak sme po odstránení buriny, starých kríkov a lístia získali celkom slušný pozemok na výcvik. Priniesli sme pomôcky a prekážky k výcviku a začali cvičiť podľa toho čomu sa jednotlivý členovia klubu venujú, a to buď všeobecný výcvik podľa SVV, IPO, záchranársky výcvik alebo cviky poslušnosti – obedience. Samozrejme uvítame každého kto chce absolvovať aspoň základné cviky, ktoré napomáhajú k lepšiemu súžitiu človeka a psíka. Sú to chôdza na vôdzke, privolanie a usadnutie pri psovodovi ,alebo odloženie.

No a ako sa darilo našim členom? V mesiaci máj si naši členovia Sobolová, Krampe, Matiašková urobili skúšky na stevardov a získali oprávnenie na posudzovaní pretekov obedience v Slovenskej republike. Toto oprávnenie získalo zatiaľ len desať ľudí a nie je predpoklad zvyšovať počet stevardov.

Veronika Sobolová sa zúčastnila zo psom Blackom na troch obranárskych pretekoch kde väčšina súťažiacich boli profesionálny psovodi a služobné psy. Dosiahla uspokojivé výsledky, a hoci pes je ešte mladý a má málo skúsenosti tak jeho výsledky sa stále zlepšujú, určite v budúcnosti o ňom ešte budeme počuť. V jeseni si dvojica urobila skúšku z výkonu (S V V 1) zo známkou výborná.

Katka Matiašková sa zúčastnila zo psom Charliem tri krát na pretekoch coursingu to je beh za umelou návnadou na dráhe a získala licenciu na účasť na sólo behy.

Ľudovít Krampe sa zúčastnil zo psom Leom na majstrovstvách Slovenska obedience, to sú cviky poslušnosti kde vo svojej triede obsadil štvrté miesto. Počas celých majstrovstiev pôsobil ako hlavný stevard.

Alenka Šnírerová sa zúčastnila zo psom Dyma na výstavných akciách kde získali výborne ocenenia, a tak nám rastie nádejní šampión krásy.

V lete sme zorganizovali letní výcvikový tábor zameraný na obranu pre služobných psov. Počasie nám vyšlo, zišla sa dobra partia z celého Slovenska, takže na záver tábora nás účastníci pochválili za výborní priebeh akcie a všetci povedali o rok sme tu zas.
No a čo tento rok? Chceme sa znova zúčastňovať rôznych pretekov a sústredení, zložiť skúšky z výkonu a poslušnosti. Hlavne sa nám treba venovať mladým psíkom ktorých teraz v klube máme veľa a tak ich naučiť aby naše súžitie človeka a psa bolo len o radosti z pohybu a lásky ktorá je nám našimi psíkmi opätovaná.